Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων. Όλοι, με μεγάλη προσμονή, περιμένουμε κάτι το διαφορετικό, κάτι καλύτερο να μας συμβεί αυτή την εορταστική περίοδο από τη χρονιά που πέρασε. Όμως, μετά το τέλος των γιορτών, συνειδητοποιούμε πλέον ότι «κάθε πέρσι και καλύτερα». Όλα αλλάζουν, μάλλον προς το χειρότερο! Η φτώχεια μεγαλώνει. Τα προβλήματα σε κάθε οικογένεια αυξάνουν. Το χαμόγελο στα πρόσωπα μας λιγοστεύει. Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά; Είμαστε, άραγε, περισσότερο απαιτητικοί; Περισσότερο σπάταλοι, απόμακροι από το γείτονα μας, από τα συγγενικά μας πρόσωπα; Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν μπορούν να απαντηθούν.

Αυτό που μπορούμε εμείς, ως σύλλογος, να πούμε είναι τούτο: Ας παραμείνουμε οι κάτοικοι της Παναγίας μια μεγάλη γειτονιά, όπως τον παλιό καλό καιρό. Με το χαμόγελο, την καλημέρα στη γειτονιά μας, τη βοήθεια που προσφέραμε ο ένας στον άλλο, τη συμπαράσταση σε χαρές και λύπες. Αυτό θέλει να πετύχει ο Σύλλογος μας: να σας φέρει όλους κοντά, να σας δίνει χαρά και να είναι το μάτι και το αυτί στα προβλήματά σας. Εμείς σας ακούμε και προσπαθούμε να μας ακούσουν και άλλοι. Πολλές φορές το πετυχαίνουμε, και άλλες όχι. «Χτυπάμε στου κωφού την πόρτα» και όσο και αν βροντάμε δεν ακούνε, δεν ανοίγουν μάτια και αυτιά.

Αυτό κάναμε και στην τελευταία μεγάλη συνάντηση, στα γραφεία μας, στο χώρο της Παλαιάς μουσικής. Σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε, να προβάλλουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα της συνοικίας μας, τα οποία συζητήσαμε με το Δήμαρχο και τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους του Δήμου, πιστεύοντας να δοθούν λύσεις. Όλα όσα αναφέρθηκαν στη συγκέντρωση, καταγράφηκαν και δόθηκαν εγγράφως στο Δήμο. Πιστεύουμε ότι καλύπτουμε τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν τη γειτονιά μας.

Δόθηκαν απαντήσεις, υποσχέσεις και ακούστηκαν πολλά θα…. Εμείς θα περιμένουμε την υλοποίηση όσων ζητήσαμε, για να νιώσουμε και εμείς, οι κάτοικοι στη συνοικία της Παναγίας, ότι έχουμε ίσα δικαιώματα και παροχές με τον κάτοικο του κέντρου ή των άλλων συνοικιών. Μη ξεχνάμε και τον τουρισμό. Αυτή η μεγάλη «βιομηχανία», που υπάρχει στη χερσόνησο της Παναγίας, δεν αξιοποιείται σωστά. Τι προσφέρουμε στον τουρίστα; Εύκολη πρόσβαση; Ιστορικούς οδηγούς; Πληροφοριακό υλικό; Σήμανση; Εκδηλώσεις; Μία καλοκαιρινή φιέστα είχαμε, που ήταν το γεγονός του καλοκαιριού, στην Καβάλα, (το Κοσμόπολις) και θέλουν να το καταργήσουν. Μα είναι δυνατόν μόνο εμείς οι κάτοικοι να βλέπουμε τι μπορεί να προσφέρει η συνοικία μας στην ανάπτυξή της πόλης μας και οι αρμόδιοι να αδρανούν;

Έρχεται το 2010. Χρονιά εκλογών, αλλά όχι άλλων υποσχέσεων. Πρέπει να δούμε έργα από τη Δημαρχία και τη Νομαρχία, μέσα στο νέο έτος. Δεν θα ξαναχτυπήσουμε εμείς την πόρτα τους. Πρέπει να μας δείξουν θέληση για την επίλυση των προβλημάτων, που τους έχουν επισημανθεί, και όχι υποσχέσεις. Φτάνει πια.!

Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας θα κάνουμε έναν μικρό απολογισμό της δεκαετίας του Συλλόγου. Συμπληρώνουμε δέκα χρόνια από την ίδρυση του. Θα αναφερθούμε σε όλο το έργο του Συλλόγου, το οποίο είναι μεγάλο σε πολιτιστικά και εξωραϊστικά θέματα, έργο που χωρίς τη βοήθεια των μελών, των κατοίκων και φίλων, δεν θα ήταν εφικτό. Ελάτε κοντά στο σύλλογο. Σας χρειάζεται και τον χρειάζεσθε. Χέρι-χέρι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Εκ μέρους του Δ.Σ. σας εύχομαι καλές γιορτές, υγεία, αγάπη και γεμάτο χαρές για όλους να είναι το 2011.

Ο Πρόεδρος

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12