Το χαμογέλιο θλίψη. 2014_08_21

Από την θεατρική ομάδα «Χ-οδός» σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας Καβάλας «Το
κάστρο».
Η παράσταση αφηγείται, μέσα από κείμενα και μαρτυρίες, μέσα από μουσικές και τραγούδια, από εικόνες και ντοκουμέντα, ιστορίες που δεν είναι παραμύθια αλλά τραγικές αλήθειες, το δράμα που βιώνουν μετανάστες, πρόσφυγες, κυνηγημένοι, απόκληροι, παρίες, παράπλευρες απώλειες πολέμων, συγκρούσεων συμφερόντων, θρησκευτικών διωγμών και κάθε λογής ανθρώπινης πράξης, υποκινούμενης από τη ματαιοδοξία της υπεροχής.
Η δραματοποιημένη αφήγηση ασχολείται με αυτά τα παγκόσμια κοινωνικά θέματα ξεκινώντας από την εθνική και ατομική πολιτιστική ταυτότητα, προχωρώντας στην φτώχεια, τον ρατσισμό, την προκατάληψη, τις διακρίσεις και φτάνει στα ζητήματα της συλλογικής και ατομικής ευθύνης.
Θέτει ερωτήματα, δίνει «γλωσσάρι» στους θεατές να δώσουν απαντήσεις. Να ζυγιάσουν τη δική τους ενοχή με τη δική τους αθωότητα και παράλληλα, ψυχαγωγεί και τέρπει συνειδήσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή κειμένων, σκηνοθεσία: Παύλος Λεμοντζής
Σκηνικά –κοστούμια: Χριστίνα Γλυφού.
Φώτα: Ευθύμης Κυριακίδης.
Ήχος: Βασίλης Αναστασιάδης.
Μουσική Επιμέλεια: Παύλος Λεμοντζής.
Τραγουδούν η Έφη Πριμικυρλίδου και ο Σταύρος Κητής.
Μπουζούκι: Χρήστος Ζήκος.
Κιθάρα: Σταύρος Τάσιος.
Ποντιακή Λύρα: Γιώργος Αποστολίδης.
Χορεύει ποντιακό χορό ο Χρήστος Ορφανίδης.
Χοροδιδάσκαλος: Κατερίνα Φιλιππίδου.
Βίντεο: Ευθύμης Κυριακίδης.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Από την ομάδα «Χ-οδός» : Έφη Πριμικυρλίδου, Κωνσταντίνα Κανδυλίδου, Φωτεινή Γκόγκου, Αποστόλης Αμπαρκιολής, Κλαίρη Χαρισίου, Ευάγγελος Γιοβανάκης, Μίνως Ρακιντζής.
Από τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Κάστρο» οι: Λίλα Μπρουκάκη, Άννα Κιουρκτσόγλου, Μάλαμα Ματαράγκα, Άρης Πουλής, Συλβάνα Κολλούτσια-Καμάρια, Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, Ελένη Καμαλίδου, Κατερίνα Συφακάκη, Άννα Τονονίδου, Φωτεινή Τσιλίκα, Ελένη Βλαχάκη.

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12