Κύριο  Κωστή Σιμιτσή,  Δήμαρχο Καβάλας

 Κύριε Δήμαρχε,

Ύστερα και από προτροπή σας να συνταχθούν και γραπτώς προτάσεις του Συλλόγου μας, σχετικές με την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της συνοικίας αλλά και γενικότερα σχετικές με εξωραϊστικές παρεμβάσεις  στις οποίες ο Δήμος  Καβάλας προτίθεται / σχεδιάζει να υλοποιήσει στην περιοχή και κατόπιν της γενικής διαπίστωσης ότι ελάχιστα ήταν τα έργα που υλοποιήθηκαν – και που ήταν αιτήματά μας για αρκετό χρονικό διάστημα, μετά από συζήτηση που είχαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, παραθέτουμε τις προτάσεις μας στις οποίες καταλήξαμε, έχοντας αφενός μεν γνώση του χώρου στον οποίο ζούμε και επίγνωση ότι δεν τυγχάνουμε είτε συγκοινωνιολόγοι,  ή μελετητές –  αρχιτέκτονες.

 

  1. Κοινή διαπίστωση είναι ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της συνοικίας, είναι το πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση. Το δυσεπίλυτο αυτό –για κάποιους- πρόβλημα, θεωρούμε ότι δημιουργεί εκτός των άλλων και προβλήματα ασφαλούς διαβίωσης των  κατοίκων, επειδή εκτός των άλλων δυσχεραίνεται εξ αιτίας του η διέλευση οχημάτων άμεσης δράσης, όπως είναι τα ασθενοφόρα ή τα πυροσβεστικά.

Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της επιτροπής σας επί του κυκλοφοριακού επί προεδρίας κ. Νίκου –της οποίας  σαφώς έχετε γνώση – βρήκαμε πολλά ενδιαφέροντα σημεία, διαφωνώντας όμως σε ό,τι έχει σχέση με αγορά κάρτας, ενοικίαση θέσης από τους κατοίκους  κλπ. Ο Σύλλογός μας ζητεί άμεσα συζήτηση σχετικά με τις προτάσεις σας, για το κυκλοφοριακό.

  1. Έργα που πρέπει να γίνουν: Απευθυνόμενοι στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες σας, ζητούμε ανακατασκευή των δρόμων και παρόδων: Βυζαντίου, Μ. Αλή, Φειδίου, Ιουστινιανού, Ανθεμίου, Λ. Κατσώνη, Μεσολογγίου, με ό, τι συνεπάγεται ο όρος «ανακατασκευή» : Φωτισμός σύμφωνος με το παραδοσιακό ύφος του περιβάλλοντος χώρου, αποχετευτικό –όπου χρειάζεται-  οδόστρωμα, βοηθητικές μπάρες κλπ.
  2. Προτείνουμε αγορά οικοπέδων ή κτισμάτων για διαπλάτυνση δρόμων, μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου ή στάθμευσης ή άλλη χρήση. Αναφέρουμε με συντομία οικόπεδα ή κτίσματα που έχουμε εντοπίσει, προς αγορά από το Δήμο: Επί ων οδών: Μεσολογγίου (οικόπεδο Τοραμανίδη),  Καψάλη (διαμόρφωση οικοπέδου Γραμματικόπουλου), Βυζαντίου (οικόπεδο Καγιάσα, Μπακαλάκια) Ανθεμίου (κτίσμα Καραγιώργη), Ιουστινιανού (οικόπεδο Λάμψια), Πιπίνου (κτίσμα Τσιρικτσή, κάτω όροφος παλιάς βιοτεχνίας πλεκτών «Λευτέρη»), Λ. Κατσώνη (κτίσμα δίπλα στην ιδιοκτησία Ραζή).
  3. Εφιστούμε επίσης την προσοχή σας για αξιοποίηση της παιδικής χαράς στις Καμάρες επί της οδ. Πιπίνου και τη λήψη μέτρων για αποθάρρυνση καταπάτησης του χώρου της (περιφράξεις κλπ).
  4. Συντήρηση, αντικατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στήριξης ως και τοποθέτηση όπου δεν υπάρχουν (π.χ. οδ. Ερμιόνης & αλλού). Οι δρόμοι πρέπει να καθαριστούν έγκαιρα, οι προσβάσεις προς τη θάλασσα και να αξιοποιηθούν παραθαλάσσιοι χώροι. Επίσης είναι ανάγκη να καθαριστούν εγκαταλελειμμένα ή/και γκρεμισμένα σπίτια, που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των περιοίκων (ποντίκια-φίδια-σκουπίδια).

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προσφέρονται να συζητήσουν τις προτάσεις και να υποδείξουν λεπτομερώς τους δρόμους, παρόδους, κτίσματα, οικόπεδα που προαναφέρθηκαν, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, να επιληφθούν των προβλημάτων που απασχολούν τη συνοικία μας και τα οποία εδώ και χρόνια περιμένουν –μάταια- επίλυση.

Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας σας διευκολύνουν προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις προεκλογικές-προγραμματικές δηλώσεις σας αλλά και τον ειλικρινή πόθο σας σχετικά με την  αξιοποίηση της ιστορικής μας συνοικίας, που τυχαίνει βέβαια να είναι και πόλος έλξης των τουριστών στην πόλη μας, αλλά και τόπος όπου κατοικούν και αντιμετωπίζουν καθημερινά πολυποίκιλα προβλήματα πολλοί συμπολίτες σας, οι οποίοι περιμένουν με αρκετή μέχρι τώρα –είναι αλήθεια – κατανόηση και υπομονή να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας για βελτίωση του χώρου τους και της ζωής τους.

Ευελπιστούμε για την έμπρακτη ανταπόκριση σας επί των προτάσεών μας.

Με Τιμή, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φ. Λαζαρίδης                                       Ε. Παπέλη – Σκαμνιώτη

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12