2007_03_15

Από μήνες πριν είχα πληροφορηθεί για την παρουσίαση στο Ιμαρέτ του κ. Χρήστου Μαρκόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Ογκολογίας μαστού, καλεσμένου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας «το Κάστρο». Μετρούσα τις μέρες. Μια ομιλία-συζήτηση για τον καρκίνο του μαστού ήταν κάτι που με απασχολούσε έντονα. Έτσι εκείνη την μέρα στην ομιλία του, πήγα έχοντας ακόμη νωπές τις εμπειρίες από την ασθένεια της καλής μου φίλης.

Συναισθηματικά φορτισμένη λοιπόν παρακολουθούσα κι εγώ ανάμεσα σε πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες, των οποίων η παρουσία εξέπληξε ακόμη και τον γιατρό. «Είναι κάτι που μας αφορά όλους» είπε και συνέχισε χειμαρρώδης.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη. Τον περιέβαλαν οι φίλοι του, οι παλιοί γνώριμοι, οι συμμαθητές του και πολλοί καλεσμένοι. Αυτή η ζεστή ατμόσφαιρα αγάπης και οικειότητας για τον συντοπίτη μας και τώρα διακεκριμένο γιατρό, έκανε την ομιλία του απλή σαν να μιλούσαμε σ’ ένα φίλο γιατρό για πράγματα που μας απασχολούν. Χωρίς να είναι εξαντλητικά επιστημονικός και αναλυτικός μας τα εξήγησε όλα αφήνοντας πάντα μια ελπίδα στο τέλος, ότι η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ίαση.

 

Λίλα Μπρουκάκη

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12