Προς τον   ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Το χρονίζον και συνεχώς διογκούμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα της χερσονήσου της Παναγίας, σας είναι ασφαλώς γνωστό, και η ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης επιδεινώνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ο Σύλλογός μας από χρόνια έχει υποβάλει προτάσεις – και θα συνεχίσει να προτείνει μέτρα – για την κατά το δυνατό θεραπεία του προβλήματος, που πλέον έπαυσε να είναι εποχιακό, με την ελπίδα ότι κάποτε από κάποιον τολμηρό, θα δοθεί κάποια ικανοποιητική λύση…

Με την παρούσα επιστολή μας, σας γνωστοποιούμε ότι στην Παναγία και επάνω στους δρόμους στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα κυκλοφορίας οχημάτων (Θ. Πουλίδου-Μ. Αλή- Βυζαντίου κλπ) υπάρχουν οικόπεδα διαφόρων εκτάσεων (κυρίως μικρά) των οποίων οι κάτοχοι είτε δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, είτε –εάν και εφόσον υπάρχουν κληρονόμοι τους- είτε αγνοούν την ύπαρξη τους, είτε δεν ενδιαφέρονται, με αποτέλεσμα να καταπατούνται από περίοικους ή να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης, αλλά λόγω υπολειμμάτων παλαιών κτισμάτων που υπάρχουν στο χώρο τους να παραμένουν κενά.

Ιδιαίτερα, για την τελευταία κατηγορία ακινήτων, εκτός της απαράδεκτης εμφάνισης, τα προβλήματα από την ύπαρξή τους είναι πολλαπλά, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά – το κυριότερο – τα ακίνητα αυτά μετατρέπονται (όσα δεν έχουν ακόμα μετατραπεί) σε σκουπιδότοπο, άρα μόνιμες εστίες μόλυνσης.

Ύστερα από τα παραπάνω, έχουμε την άποψη, ότι θα ήταν χρήσιμο από πλευράς Δήμου, τεχνικοί της αρμόδιας υπηρεσίας σας, να περιέλθουν τη χερσόνησο και να επισημάνουν χώρους σαν αυτούς που προαναφέραμε, για τους οποίους στη συνέχεια να εξευρεθούν οι ιδιοκτήτες τους και εφόσον – από όσα γνωρίζουμε- εξακολουθεί να υπάρχει το ενδιαφέρον του Δήμου να αγοράσει ή ανταλλάξει κάποιους από αυτούς, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιήσει ως χώρους στάθμευσης να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες.

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν μια ρεαλιστική πρόταση που θα συμβάλει στη βελτίωση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης και ότι θα τύχει της δικής σας προσοχής.
Με Τιμή
Για τον ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ‘’ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ’’
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Φ. Λαζαρίδης Ελ. Παπέλη-Σκαμνιώτου

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12