Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο» τίμησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ιμαρέτ, τον παλαιότερο εν ζωή δάσκαλο της συνοικίας της Παναγίας, κύριο Μηνά Ζαχαριάδη.

Για τη ζωή και το έργο του κυρίου Ζαχαριάδη μίλησαν ο Νομάρχης κ. Καλλιοντζης, ο βουλευτής κ. Εμινιδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών κ. Εμφιετζης Σάββας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Παναγίας «Το Κάστρο» κ. Λαζαρίδης Φώτης. Όλοι τους ευχήθηκαν στον δάσκαλο να συνεχίσει για πολλά χρόνια να μας ‘δίνει’ μαθήματα, έστω και στη μορφή τέτοιων συναντήσεων, αφού σε μια δύσκολη εποχή για τη Παιδεία, ο κύριος Ζαχαριάδης- ετών 91- είναι παράδειγμα εργατικότητας και διαύγειας.

Για του λόγου το αληθές, και με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ο δάσκαλος παρουσίασε μια δικιά του ανάλυση του προοιμίου –οι 16 πρώτες στροφές- του Εθνικού μας Ύμνου.

Συγκινητική ήταν τέλος η παρουσία πολλών παλιών μαθητών του κύριου Ζαχαριάδη στην αίθουσα, που για μια ακόμη φορά άκουσαν με προσοχή τα λόγια του δάσκαλου τους.

2007_03_07

2013_06_03_15

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12