ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκδρομή με αφορμή τα 2300 χρόνια από την ίδρυση της.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αναχωρούμε από την Καβάλα στις 7,30 πμ από το χώρο του Τελωνείου.

Άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Παίσιου στη Σουρωτή για το προσκύνημα μας.

Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα ξεναγηθούμε στον επιβλητικό ναό του πολιούχου Αγ. Δημητρίου που αριθμεί περίπου 1500 χρόνια ζωής .

Ο ψηφιδωτός και γλυπτός διάκοσμος δηλώνει τον διαχρονικό χαρακτήρα του κτιρίου, παρά τις καταστροφές από σεισμούς και πυρκαγιές που τον έπληξαν μαζί με την υπόλοιπη πόλη.

Παρακείμενα της εκκλησίας σώζεται και η αρχαία ρωμαϊκή αγορά – το δημόσιο κέντρο της Θεσσαλονίκης – από την στιγμή της κατάκτησής της από τους Ρωμαίους το 168 π.χ. μέχρι και τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Η ξενάγηση μας θα καταλήξει στην περίφημη Ροτόντα (Αγ. Γεώργιος), το μνημείο που κτίσθηκε πριν 1600 χρόνια από τον τετράρχη Γαλέριο – το μοναδικό κτίριο της πόλης που χρησιμοποιήθηκε διαδοχικά ως τόπος λατρείας από τους αρχαίους ρωμαίους , τους χριστιανούς και του μουσουλμάνους.

Ψηφιδωτά της πρώιμης χριστιανικής εποχής, τοιχογραφίες και ο μοναδικός σωζόμενος μιναρές στην Θεσσαλονίκη, είναι λίγα από τα οποία θα θαυμάσουμε στο μεγαλύτερο περίκεντρο μνημείο της χώρας.

Θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της πλατείας ΄Αθωνος με συνοδεία μουσικής, ελεύθερος χρόνος για καφέ στη πόλη και επιστροφή στην πόλη μας.

Τιμή 15 ευρώ (περιλαμβάνεται η μεταφορά και η ξενάγηση από επίσημο ξεναγό)

τηλ. Επικοινωνίας       6949443900 κα Άννα

.                                6937264350  κος Παναγιώτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Επόμενη εκδήλωση
Ο καιρός στην Καβάλα
+24
+29°
+21°
Καβάλα
Παρασκευή, 12